-

ONTWERP

Als u nog niet zo precies weet wat u wilt laten bouwen of maken dan verzorg ik het ontwerp voor u. Om dat met u te kunnen bespreken maak ik inzichtelijke handmatige schetsen. Denk bijvoorbeeld aan plattegrond, herindeling van badkamer of keuken, ontwerp van kasten en meubels, indeling van nieuwe puien. Objecten buiten zoals pergola, carport, tuinhuisje, plantenbak of maatwerk schutting vragen ook om het nodige denkwerk en overleg. Ik maak het ontwerp compleet met materiaal- en kleurvoorstellen en eventueel referentiebeelden: pas dan kunt u zich een goed beeld vormen van het eindresultaat.

BOUWADVIES

Heeft u klachten van bouwtechnische aard, zijn er technische gebreken in of aan uw woning? Zoekt u advies over de aanpak en herstel van schade, heeft u klachten over het comfort, zoals tocht en koude? Of overweegt u de aankoop van een nieuwe woning en wilt u zicht krijgen op de bouwtechnische staat?
Met veel kennis van bouwmaterialen en bouwkundige constructies kan ik u adviseren over aanpak en herstel, inclusief raming van kosten. Als u twijfels heeft over een uitgebracht voorstel of advies, of vraagtekens zet bij een uitgebrachte offerte kunt u voor een second opinion ook mijn hulp inroepen.

bouwadvies
ontwerpen en maken
bouwadvies particulieren
Martin Molenaar - timmerman