SELECTIE VAN UITGEVOERDE WERKEN:

RENOVATIE TUINHUIS - Rotterdam (Hillegersberg)

Reeds 40 jaar oud, maar geschikt voor herstel en verbetering: een nieuwe jas (gevelbekleding en staaldak), nieuwe kozijnen en deuren. Mooi die zinken dakgoot!

traphek hout

HOUTEN TRAPHEK BLOKSPIJLEN - Rotterdam (Crooswijk)

Als onderdeel van een flinke verbouwing heb ik deze keer een hekwerk met blokspijlen gemaakt. Aansluiting op het bestaande hekwerk verloopt via een nieuw tussenwandje.

schuurtje van hout

BOUW SCHUUR/SLAAPKAMER - Rotterdam (Hillegersberg)

Bestaand schuurtje vervangen door geisoleerde versie met mooie binnenwanden en voorzien van elektra. Gevelbekleding van douglas vellingdelen op geventileerde spouw.

radiatorombouw maken

RADIATOROMBOUW - Rotterdam (Schiebroek)

Ontwerpen, maken en plaatsen van een radiatorombouw. De panelen zijn uitneembaar, bevestigd met magneten.

herstel houtrot

RESTAURATIE KOZIJNSTIJL - Vlaardingen (Centrum)

Vernieuwen van een eerder uitgevoerde reparatie (stijl voordeur). Het bestaande inzetstuk was flink aangetast. Een nieuw stuk massief mahonie zal weer jaren dienst doen.

balkonhek vernieuwen

BALKONHEK VERNIEUWEN - Barendrecht

Het bestaande Meranti balkonhek was na ca 15 jaar al ver heen. Het nieuwe hek is gemaakt van Merbau en Okan met minder kwetsbare verbindingen en iets minder tuttige spijlen.

zolder verbouwen

ZOLDER VERBOUWEN - Poortugaal

Metamorfose: een extra slaapkamer met verdiepingsvloer (vide met leuk hekwerk), een kast voor de wasmachine+droger plus CV/MV-installaties, en een wastafelmeubel geïnstalleerd.

fav
klassiek houten traphek

KLASSIEK HOUTEN TRAPHEK - Rotterdam (Hillegersberg)

Meestal is het onderste hek verwijderd, maar hier niet: het heeft er nooit gezeten. De nieuwe bewoners wilden daar wel een traphek, in klassieke stijl.

renovatie houten schuur

RENOVATIE HOUTEN SCHUUR - Rijswijk

Uitgangspunt was herstel van diverse kleine houtrotschades. Met geringe extra kosten is een nieuwe gevelbekleding van Douglas rabatdelen aangebracht.

kast-trap bouwen

ZOMERHUISJE BOUWEN - Rotterdam (Bergse Achterplas)

Na zorgvuldig overleg en veel referentiebeelden gestart met de prefabricage. Montage is gestart op 2 mei 2019 (presentatie volgt later.........).

kast-trap bouwen

KEUKEN-TRAP-KAST BOUWEN - Rotterdam (Crooswijk)

Op locatie gebouwd een keuken-trap-kast op basis van ontwerpschetsen en referentiebeelden. De drie verschillende onderdelen van vuren multiplex vormen samen een geheel.

kast-trap bouwen

SCHUIFDEURKASTEN OP ZOLDER - Rotterdam (Zevenkamp)

Het was eerst een droogzolder, nu een slaapkamer en bijkamer/ inloopkast. De dakvlakken zijn bekleed en strak wit afgewerkt en onderaan is met schuifdeuren veel kastruimte gecreëerd.

schuurtje bouwen

SCHUURTJE BOUWEN - Zoetermeer

Een nieuw houten schuurtje met 2 compartimenten: met vloer voor de tuinspullen en het kinderspeelgoed en aan de voorzijde achter twee deuren ruimte voor de afvalcontainers.

reparatie houtrot

HOUTROT REPARATIE KOZIJN - Nieuwerkerk ad IJssel

Kozijn/pui van galamineerd vurenhout met forse problemen. Na veel zaagwerk middenstijl, onder- en tussendorpels (gedeeltelijk) vernieuwd en nieuwe glaslatten geplaatst.

slaapkamer bouwen

VERBOUWING ZOLDER - ROTTERDAM (Nesselande)

Bouwen van een scheidingswand en een houten vloer/vliering t.b.v. veel extra bergruimte boven de trap en overloop. Op de overloop en in de slaapkamer zijn twee dakramen geplaatst.

Douglas overkapping

DOUGLAS OVERKAPPING - ROTTERDAM (Hillegersberg)

Voor de stalling van o.a. een bakfiets en droge opslag van de tuinkussens een overkapping gebouwd van 430x270cm naast een nieuwe schutting van 3 meter hoog.

Piet Zwart keuken installeren

RENOVATIE PIET ZWART KEUKEN - Rijswijk

De nog volledig originele kasten zijn ruim 20 jaar geleden een eerste keer netjes geschilderd. Nu was het tijd om de keuken te moderniseren voor een extra 20 jaar.

aanbeveling timmerman rotterdam
tuinhuisje bouwen

NIEUW TUINHUISJE OP MAAT - ROTTERDAM (Hillegersberg)

Het bestaande sleetse schuurtje maakt plaats voor een nieuw strak tuinhuisje, groter en iets hoger, een raam en voorzien van elektra.

aanbeveling timmerman rotterdam
herstel houtrot kozijn

NIEUWE ONDERDORPELS - ROTTERDAM (Bergwegkwartier)

De vorige houtrot reparatie was niet meer dan een oplapbeurt: de slechte delen waren bekleed met multipex en dat heeft geen lang leven (!). Deze keer een andere meer ingrijpende aanpak.

landelijke keuken bouwen

BOUWEN LANDELIJKE KEUKEN - ROTTERDAM (Schiebroek)

Opdrachtgever heeft een gebruikte keuken gekocht waarvan alleen de fronten en ladebakken voor hergebruik geschikt zijn. Daarom aan mij de vraag om de installatie te verzorgen.

maatwerk kast houtopslag

TUINKAST MET RED CEDAR - Rhoon

Het moest goed combineren met de smaakvol aangelegde tuin. De keus viel op Red Cedar: heel duurzaam en erg mooi hout om te verwerken. Wat wil een timmerman nog meer?

aanbeveling timmerman rotterdam
maatwerk kast houtopslag

KAST VOOR HOUTOPSLAG IN DE TUIN - Voorburg

Wel handig in het gebruik als er planken in zitten. Op zich betrekkelijk simpel te maken, maar per plank komt er dan toch wel ongeveer 300kg op te liggen.......

aanbeveling timmerman rotterdam
herstel houtrot

HERSTEL HOUTROT TUINDEUREN - Krimpen a/d IJssel

Ook in deuren van hardhout kan houtrot onstaan. Hier vanwege het klemmen tegen de onderdorpel. Dat is niet alleen lastig maar ook 'fataal' omdat de onderkant dan te lang vochtig/nat blijft!

maatwerk kast

MAATWERK KAST - ROTTERDAM (Nesselande)

Wasmachine plus droger en het strijkgoed achter de deuren, de strijkplank een eigen plek, ruimte voor de administratie en boven op het werkblad een set om Deep House te mixen!

loft schiecentrale

AFBOUWEN LOFT SCHIECENTRALE (Rotterdam)

Wanden met kozijnen plaatsen, deuren afhangen, elektra en huisnetwerk aanleggen, installaties aanpassen en de keuken installeren, maar ook een bijzondere schuifdeur maken.

fotos loft afbouwen verbouwen
replica lijstwerk

REPLICA LIJSTWERK DEURKOZIJNEN (Rotterdam)

Je hebt weinig tijd en je woont in een oud huis. Dan sta je snel voor een probleem waar je een vakman voor nodig hebt. Zeker als je wilt dat er gekeken wordt naar details van je oude pand.

aanbeveling timmerman rotterdam
vernieuwen schuur

VERNIEUWEN HOUTEN SCHUUR - Rotterdam (Hillegersberg)

Na zo'n 20 jaar was het op: scheef gezakt, ontzet en aan de onderzijde slecht. Er staat nu weer een nieuwe en verbeterde versie voor weer jarenlang plezier en extra gebruiksgemak.

aanbeveling timmerman rotterdam
reparatie onderdorpel kozijn

REPARATIE ONDERDORPEL KOZIJN - Rotterdam (Kralingen)

Herstel houtrot in een onderdorpel van forse afmetingen in een monumentaal pand van ca 120 jaar oud.

aanbeveling timmerman rotterdam
houtrot in erker

HERSTEL HOUTROT ERKER - Rotterdam (Kralingen)

Het houtwerk en met name de draagconstructie aan de rechter zijde zijn in ernstige mate aangetast. Na een grondige aanpak is alles weer voor lange tijd in de originele staat gebracht.

fotos reparatie houtrot
schuifdeuren maatwerk kast

SCHUIFDEUREN IN MAATWERK KAST - Rotterdam

Leveren en afhangen van een stel schuifdeuren ingebouwd in een luxe maatwerk kast van groot formaat. Deze is gebouwd door Unieke-kasten.

fotos schuifdeuren ensuite
bouwen carport

DUBBELE CARPORT MET GLASDAK - Leidschendam

Na een langlopende vergunningsaanvraag (overleg welstand) in samenwerking met opdrachtgever gebouwd. Een deel van het dak uitgevoerd als glaskap t.b.v. daglicht voor de slaapkamer.

aanbeveling timmerman
bouwen mantelzorgwoning op maat

MANTELZORGWONING - Krimpen aan den IJssel

Werkvoorbereiding en bouw van een mantelzorgwoning in de tuin naast een bestaande woning t.b.v. zorgverlening aan een naast familielid: een prettig en sfeervol resultaat.

timmerwerk zolder verbouwen

ZOLDER VERBOUWEN - Barendrecht (Carnisselande)

Ontwerpadvies en verbouwing van een zolderverdieping op basis van ideen van de opdrachtgever. Er is een wasruimte gebouwd en een vloer boven de trap aangebracht voor veel extra bergruimte.

aanbeveling timmerman
radiator ombouw op maat

RADIATOR OMBOUW OP MAAT - Schiedam

Ontwerpen en bouwen van een radiator ombouw geheel op maat. Omdat de radiatoren te hoog zaten diende deze eerst herplaatst te worden. Bijna alle onderdelen zijn op locatie gemaakt.

aanbeveling timmerman
kast op maat

BIJZONDERE KAST OP MAAT - Rotterdam (Lloydkwartier)

Ontwerpen en bouwen van een kast t.b.v. een airco-unit geplaatst op een eerder (door mij) aangelegd vlonderterras. De materialen zijn weerbestendig en afgestemd op het terras.

aanbeveling timmerman
kast op maat

TEGELVLOER MET HOUT - Rotterdam (Middelland)

Een heel mooie combinatie van gebruikte cementtegels opgesloten met lijsten van houten stroken, licht-grijs gevoegd, waardoor er een mooi egaal en sfeervol geheel is ontstaan.

tuinkast/schuurtje op maat

TUINKAST/SCHUURTJE OP MAAT - Rotterdam (Middelland)

Een grote kast of een schuurtje? Alle 'tuinspullen' kunnen er in. Op maat gemaakt van geimpregneerd vuren met een 'low budget' dakbedekking. Slim ingedeeld met planken voor veel bergruimte.

aanbeveling timmerman
nieuw houten balkonhek

VERNIEUWEN BALKONHEK - Rotterdam (Vreewijk)

Dit hekwerk is ca 30 jaar geleden geplaatst en wellicht toen ook voor de laatste keer geschilderd? Dat werd dus compleet vernieuwen. Opdrachtgever schildert zelf af.

aanbeveling timmerman
houtrot tuinhuis

REPARATIE KOZIJN TUINHUIS - Rotterdam (IJsselmonde)

Bij een tuinhuis op 'Het eiland van Brienenoord' geheel vernieuwen van de onderdorpel en onderste delen van de kozijnstijlen en klein herstel van houtrot.

dias blokhut
restauratie houten balkonhek

RESTAURATIE BALKONHEK - Rotterdam (Kralingen)

Met behoud van de metalen sierspijlen zijn van een nog origineel balkonhek (ca 100 jaar oud) de boven- en onderregels vernieuwd. Daarna mooi afgeschilderd door SB Schilderwerken.

dias
dak blokhut

NIEUW DAK OP BLOKHUT - Rotterdam (Overschie)

Over de bestaande verouderde shingles wordt een nieuwe bedekking van stalen dakpanplaten geplaatst: zo staat de blokhut er de komende jaren weer prachtig bij!

aanbeveling timmerman
timmerwerk

BUREAUTAFEL KLEINER MAKEN - Rotterdam (Lloydkwartier)

Bij de aankoop helaas verkeerd ingeschat: het bureau is wat aan de grote kant. Daarom voor deze klant zowel het ladenblok als het blad in lengte en diepte kleiner gemaakt, en keurig afgewerkt.

fotos timmerwerk
reparatie houtrot

REPARATIE KOZIJNEN HOUTROT - Rotterdam (Liskwartier)

Geheel vernieuwen van de onderdorpel en het aanbrengen van nieuwe stijlen (gedeeltelijk) bij twee kozijnen met draaiende delen in een klassieke voorgevel op de derde verdieping.

dias reparatie kozijnen
nieuw vlonderterras

LEGGEN VLONDER TERRAS - Rotterdam (Lloydkwartier)

Het aanbrengen van een vlonderterras van bamboe buitenparket op een balkon van een nieuwbouw appartement. De vlonderdelen volgen exact de golfvorm van het balkon.

reparatie kozijn

NIEUW RAAM EN REPARATIE KOZIJN - Rotterdam (Ommoord)

Eengezinswoning gebouwd begin jaren-70 met kozijnen van meranti. Wegens gebrekkig onderhoud van het schilderwerk gaat het dan toch een keer mis....... maar nog goed te repareren.

reparatie houtrot

REPARATIE HOUTROT - Barendrecht (Carnisselande)

Wederom een recent gebouwde woning met enstige problemen in de kozijnen (van gelamineerd vurenhout). Op diverse plaatsen is herstel van de kozijnen uitgevoerd, soms behoorlijk ingrijpend.

dias reparatie kozijnen
tuinhuisje op maat

TUINHUISJE OP MAAT - Rotterdam (Bergpolder)

Uitwerken van een aangeleverde schets tot ontwerp- en werktekeningen: op 25 maart 2013 gestart met bouwen.
Low budget met een leuk en prachtig resultaat (oordeel zelf).

aanbeveling timmerman
timmerwerk

INSTALLEREN KEUKEN PIET ZWART - Rotterdam (Bergpolder)

Productie van nieuwe hardhouten onderdelen naar origineel model, plaatsen van kasten en werkblad met spoelbak, aanbrengen van achterwanden en wijzigen van de installaties.

dias keuken Piet Zwart
nieuw houten hekwerk

NIEUW HOUTEN HEKWERK - Rotterdam (Middelland)

Ontwerpen, maken en plaatsen van een compleet nieuw houten hek, vernieuwen boeiboord en zinken deklijst. Het betreft een hekwerk op een erker met hoeken van ongeveer 160 graden.

kast op maat

ROOMDIVIDER / ENSUITE - Rotterdam (Middelland)

Ontwerp en bouw van een roomdivider met ingebouwd projectie scherm en demontabele panelen voor de installatie van een thuis bioscoop: een strakke ensuite met klassiek lijstwerk.

renovatie balkonhek

VERNIEUWEN BALKONHEK - Rotterdam (Liskwartier)

Het maken en plaatsen van een nieuw balkonhek inclusief de palen, herstel van lood- en zinkwerk en schilderwerk. De oude metalen sierspijlen zijn gebruikt in het nieuwe hekwerk.

vernieuwen balkonhek
vlonderterras bamboeparket

AANLEG TERRAS MET BUITENPARKET - Rotterdam (Centrum)

Op een balkon van prefab beton van een recent gebouwd appartement: het aanbrengen van een vlonderterras van bamboeparket met een strak resultaat (systeem met RVS-clips).

berging tuinhuisje

TUINHUISJE + FIETSENSTALLING - Rotterdam (Hillegersberg)

Ontwerpen en bouwen van een berging en een fietsenstalling bij een prachtige jaren-30 woning. Ook hier zijn het de details en de zorgvuldige afwerking die het hem doen.

reparatie herstel houtrot

HOUTROT REPARATIE KOZIJNEN - Rotterdam (Liskwartier)

De onderdorpels van drie kozijnen zijn voor ca 90% aangetast door houtrot: nieuw hout aanbrengen, herstel van omliggende delen, maken waterdichte aansluitingen, opleverd in de grondverf.

nieuwe badkamer

NIEUWE BADKAMER - Rotterdam (Middelland)

Ontwerpadvies en realisatie badkamer in Mexicaanse stijl: bouwkundig werk, tegelwerken, plaatsen en aansluiten sanitair, bijzonder badkamermeubel, diverse timmer- en schilderwerken.

renovatie balkons Hillegersberg

RENOVATIE BALKONS - Rotterdam (Hillegersberg)

Hekwerken en draagconstructie zijn door houtrot ernstig aangetast: vernieuwen constructieve onderdelen, vernieuwen hekwerken en complete schildbeurt (zinkwerk door loodgieter).

kozijnreparatie Nieuw Terbregge

HOUTROT REPARATIE KOZIJN - Rotterdam (Nieuw Terbregge)

Woning van slechts 15 jaar oud met aangetast (vurenhouten!) kozijn: verwijderen van de slechte delen, maken en monteren van nieuwe passtukken van hardhout, opgeleverd in grijze grondverf.

kast op maat

KAST OP MAAT - Rotterdam (Lombardijen)

Ontwerp, productie en plaatsing van een op maat gemaakte kast voor een tandartsenpraktijk ten behoeve van een praktische opstelling van diverse apparaten en benodigdheden.

TERUG NAAR BOVEN